۱۳۸۸/۲/۳۰

گل یاس_ ویژه دهه فاطمیه



شب است و غم و درد و الم و تابش مهتاب

در آن شهر پر از ظلم

به جز مردم یک خانه

همه خواب , همه خواب

و جز هق هق آهسته یک مرد

ویا ناله آرام دو سه کودک بی تاب

اگر گوش کنی می شنوی زمزمه ریختن آب

**************************

اگر چه همه خوابند

ولی در دل آن خانه پر از ماتم و غوغاست

که این شب , شب بی مادری زینب کبراست

شب اصلی ضربت زدن حضرت مولاست

شب غسل گل یاس علی , حضرت زهراست

***********************

علی بود و یک زانوی لرزان

علی بود و غم تازه یتیمان

علی بود

همان شیر خدا , حیدر کرار

و رنگی که ز رخسار پریده

همان فاتح خیبر

که قدش سخت خمیده

علی بود

همان همسر زهرا

که چندیست به جز فاطمه از مردم آن شهرسلامی نشنیده

علی بود و رخساره زهرا

که سه ماهیست ندیده

*************

علی بود و تنی خسته در آن بارش غمها

علی بود و اسماء

کنار بدن خسته زهرا

در آن نیمه شب ساکت و خلوت

همان نیمه شب غصه و غربت

شب هجر , شب اوج مصیبت

شب مرگ علی , مرگ گل یاس

علی کرد نگاهی سوی اسماء

که بریز آب روان بر روی گلبرگ گل یاس

*********************

با اشک نگاهی به تن فاطمه اش کرد و چنین گفت :

عزیز دل حیدر

مدد کن که دهم غسل تنت را

کمک کن که بشویم بدنت را

و با نام خدا غسل گل یاس شد آغاز

خدا داند از آن لحظه که شد چشم علی سوی گلش باز

***********************

علی بود و قلبی که به اندازه ی یک فاطمه غم داشت

علی بود و بازوی کبودی که ورم داشت

**************

و دستان علی بر گل زخم بدن فاطمه اش خورد

علی زنده شد ومرد

نفس در دل او حبس شد و سوخت

علی چشم به چشمان گلش دوخت

و آن بغض که در سینه نهان داشت رها شد

دوباره قد او خم شد و تا شد

و روح از بدنش رفت و جدا شد

سرش را بروی شانه ی دیوار زد و زار زد و گفت :

نگفتی به علی فاطمه یکبار

از این زخم و از قصه ی دیوار

از این اذیت و آزار

از این سینه و از لطمه سمار

خدایا!

چه کند حیدر کرار . . . ؟

همه عالم هستی , فغان گشت و آه دل آن رهبر مظلوم

و از اشک یتیمی حسین و حسن و زینب و کلثوم

به جز زمزمه ریختن آب

از آن خانه صدایی به سما رفت

که تا عرش خدا رفت

صدای طپش یک دل خسته

که بندش شده پاره و از ریشه گسسته

صدای کمر کوه

که از غصه شکسته

فقط آه کشید آه

علی به مدد فاطمه استاده روی پا

و چنین گفت به اسماء :

بریز آب به روی گل حیدر

ولی سعی کن آرام بریزی , که یاسم شده پرپر

بریز آب ولی سعی کن آرام بریزی , که پهلوش شکسته ست

****************

علی شست تنش را

و با گریه چنین گفت به زهرا :

شدی پرپرو این شهر نفهمید

که گل طاقت این اذیت و آزار ندارد

تو رفتی و علی یار ندارد

و در مردم این شهر طرفدار ندارد

گذشت از من و تو قصه ولی کاش به گلبرگ شقایق بنویسند

که گل تاب فشار در و دیوار ندارد .


۱۳۸۸/۲/۲۷



مواد لازم:

زرده تخم مرغ : 2 عدد

خامه : نصف پیمانه یا صد میلی لیتر

شیرسرد : 1 قاشق سوپخوری

پودر کاکاءو : 3/1 پیمانه یا 30 گرم

پودر شکر : 3/1 پیمانه یا 60 گرم

شکلات تخته ای : 50 گرم

کره : 30 گرم

فندق :4/1 پیمانه

وانیل :4/1 قاشق چایخوری

نمک : 8/1 قاشق چایخوری

طرز تهیه:

شکلات تخته ای را روی بخار اب , آب کنید .

در ظرفی جدا گانه اول پودر شکر را همراه با کره کمی هم نمک می زنیم و وانیل را هم جداگانه به زرده تخم مرغ زده تا بوی زخم ان گرفته شود بعد با همزن برقی در ظرفی دراز هم میزنیم کره باید در دمای محیط باشد بعد پودر کاکاءو را اضافه کرده نمک را باید حتما اضافه کنیم بعد با دور کند همزن میزنیم هر جه بیشتر هم بخورد بهتر است بعد زرده تخم مرغ را زده با پودر شکر خوب زده تا مواد خوب جذب هم شود . (1 قاشق شیر سردرا اضافه کرده اندازه ها حتما با پیمانه دقیق باشد تا غلظتش با غلظت شکلات مغازه یکی باشد وبا حوصله هم می زنیم بعد خامه را میریزیم وبا همزن میزنیم سپس پودر فندق را ریخته و کمی زده تا مخلوط شود ) سپس 1 ساعت در یخچال میگذاریم .

شکلاتی را که در خانه درست میکنید نباید بیش از یک هفته بماند .

نوش جان

فیله مرغ


فیله مرغ :12 تکه پودر کاری : 2 قاشق چایخوری

روغن مایع : 1 لیوان آب پرتقال : 1 لیوان

آرد : 1 لیوان تخم مرغ : 1 عدد

بکینگ پودر : 1 قاشق مربا خوری نمک و فلفل

آب پرتقال را ریخته و تخم مرغ را شکسته نمک وپودر کاری را ریخته و آرد را کم کم با بکینگ پودر ریخته .با همزن دستی میزنیم . 10 دقیقه این خمیر بماند تا عمل بیاید .اگر شل بود کمی دیگر آرد بزنید .در تاوه جداگانه روغن بریزید و فیله ها را در این خمیر انداخته و در آورده ودر روغن زیاد سرخ کنید , می توانید آن را داخل نان همبرگر بگذارید .

خوراک ماهی کپور


خوراک ماهی کپور

ماهی کپور :1 کیلوگرم

پنیر پیتزا: 100 گرم

روغن مایع :100 گرم

قارچ:100 گرم

آب گرم :یک و نیم لیوان

آبلیمو: 2 قاشق غذا خوری

پیاز حلقه شده: 2 عدد

ادویه : مقداری

هویج : 2 عدد

ماهی را از مخرج تا پایین گلو برش داده و بعد فلس ماهی را کنده با آب سرد شسته و شکم ماهی را خالی و روی ماهی آبلیمو , نمک . ادویه می پاشیم .یک لایه هویج خرد کرده را روی ظرف فر میریزیم بعدرویش یک لایه پیاز خرد کرده ریخته وماهی را در ظرف روی پیازها گذاشته روی ماهی روغن مایع ریخته قارچ ورقه شده را کنار ماهی گذاشته سپس پنیر پیتزای رنده شده را روی همه مواد می پاشیم .دومرتبه روغن مایع روی همه مواد ریخته و آب گرم روی تمام مواد میریزیم .دور ظرف کاغذ آلومینیومی پیچیده در فر 350 درجه فارنهایت بمدت 5/1 ساعت بپزد .دهان ماهی را با تربچه و ریحان و شاهی پر می کنیم .