۱۳۸۸/۲/۱۶

پیتزای سبزی


پیتزای سبزی

آرد : نیم کیلو سس گوجه فرنگی : نصف پیمانه

خمیر مایه : 20 گرم پنیر پیتزای رنده شده : 100 گرم

گوجه فرنگی : 1 عدد روغن مایع : 2 قاشق غذا خوری

قارچ : 100 گرم ذرت پخته : 50 گرم

آب : 1 لیوان نمک : نصف قاشق چایخوری

آویشن و زیره : به مقدار لازم شکر : 1 قاشق غذا خوری

طرز تهیه خمیر پیتزا :

خمیر مایه خشک را به آرد اضافه کرده و بعد نمک را ریخته و بعد شکر را به آرد اضافه کنید و 2 قاشق روغن زیتون مخلوط می کنیم و کمی هم پنیر پیتزای رنده شده زده و ادویه هم ریخته تا خمیر مزه دار شود . بعد آب 25 تا 30 درجه را میریزیم(تا خمیر مایه عمل کند) . خمیررا باید 10 دقیقه ورز دهیم (ویا صد بار بکوبیم و 45 دقیقه استراحت دهیم )و بعد دوباره 3 دقیقه بماند و بعد در قالبی که چرب باشد خمیر پیتزا را پهن کنیم و رویش سس کچاپ بریزیم و بعد پنیر پیتزای رنده شده را ریخته وبعد قارچ حلقه شده وفلفل دلمه و بعد ذرت پخته و بعد حلقه های پیاز و گوجه و ادویه را رویش بریزید .(روی پیاز پنیر پیتزا ی رنده شده ریخته سپس گوجه حلقه شده و سپس ادویه را بریزید.)

فر از قبل گرم باشد . دمای 180 درجه سانتی گرادبمدت 15 دقیقه کافیست .

۱۳۸۸/۲/۱۵

پیتزای مخلوط گوشت


پیتزای مخلوط گوشت

مواد خمیر :

آرد : 1 کیلو خمیر مایه : 20 گرم

نمک : 10 گرم آب : 350 سی سی

مواد روی پیتزا :

پنیر پیتزا : 150 گرم گوشت قیمه ای پخته شده : 150 گرم

پیاز خرد شده : 2 عدد گوجه فرنگی خرد شده : 3 عدد

فلفل دلمه ای خرد شده : 2 قاشق سوپخوری قارچ ورقه شده : 100 گرم

ادویه مخصوص پیتزا : 1 قاشق سوپخوری سیر : 2 حبه

کرفس : 1 ساقه

طرز تهیه خمیر پیتزا : آرد و خمیر مایه و نمک را باآب مخلوط کرده و 10 دقیقه ورز می دهیم و بعد 50 دقیقه استراحت می دهیم در دمای اتاق بماند (خارج از یخچال). هر یک کیلو آرد 7 عدد خمیر می دهد .

بعد از 50 دقیقه خمیر را در ظرف پهن می کنیم .

مواد روی پیتزا : کرفس را خلال کرده و بعد نگینی خرد کرده پیاز و فلفل دلمه ای و کرفس را داخل تاوه ریخته با کمی روغن حرارت می دهیم وقتی نرم شد سیر را ریخته کمی تفت داده بعد گوجه فرنگی خرد شده را ریخته و هم می زنیم باید 4 تا 5 دقیقه این سس بپزد .

این سس را روی خمیر پخش کرده و بعد پنیرپیتزا را ریخته و داخل فر می گذاریم .

درجه 180 سانتی گراد ودر طبقه وسط فر بمدت 30 الی 40 دقیقه

دسر بستنی شکلاتی


دسر بستنی شکلاتی

مواد لازم:

خامه:600 گرم

بستنی شکلاتی : 500 گرم

ژلاتین : 10 گرم

شکلات اب شده :600 گرم

زرده تخم مرغ : 3 عدد

شکر : 100 گرم

طرز تهیه:

اول خامه را داخل ظرفی بزرگ قرار می دهیم . اگر خامه خنک باشد بستنی زود اماده می شود .ژلاتین را با شکر مخلوط کرده و داخل خامه میریزیم و با همزن برقی میزنیم وقتی شکر وژلاتین خوب مخلوط و حل شد زرده تخم مرغ را هم میزنیم و با همزن زده تا خوب جذب هم شوند بعد بستنی شکلاتی را میریزیم داخل مواد و با همزن برقی میزنیم . وقتی بستنی با خامه خوب غلیظ شد شکلات تخته ای را در ظرفی دیگر آب کرده تا رقیق شود و اگر شکلات را مستقیم حرارت دهیم میسوزد .وقتی شکلات آب شد و خنک شد داخل موادمان میریزیم وبا همزن برقی میزنیم و بمدت 2 ساعت در یخچال بماند سپس بر حسب سلیقه تزیین کنید .

بستنی توت فرنگی


مواد لازم:

شیر : 1 پیمانه

ثعلب :1 قاشق مربا خوری پر

شکر: 4 قاشق سوپخوری

پوره توت فرنگی: نصف پیمانه

طرز تهیه:

شکر و ثعلب را خوب مخلوط کنید بعد شیر را گرم کرده ارام ارام با مواد مخلوط میکنیم . تا شکر در شیر حل شود سپس بستنی را در ظرف استیل ریخته وقتی سرد شد پوره توت فرنگی را وارد می کنیم اگر خواستید خامه هم می توانید در این مرحله اضافه می کنید و 24 ساعت در یخچال میگذاریم ودر طی این مدت 7 تا 8 بار ان را هم میزنیم .

۱۳۸۸/۲/۱۳

تغذیه تکمیلی نوزاد شیر خوار

در 6 ماه اول عمر کودک تغذیه انحصاری با شیر مادر و استفاده از قطره مولتی ویتامین با قطره A , D و آفتاب قسمت اعظم نیازهای تغذیه ای شیرخوار را فراهم می سازد .

بعد از 6 ماهگی (پایان 180 روزگی) شیرخوار علاوه بر شیر مادر به تغذیه با غذایی سالم , مناسب , پر انرژی , قابل دسترس , کم حجم و سهل الهضم نیاز مند است .

نکات لازم در تهیه و نگهداری غذای کمکی

· قبل از تهیه غذا باید دستها را با آب و صابون و با حوصله فراوان شستشو داد.

· قبل از غذا دادن به کودک نیز باید دستها وصورت او را شست .

· غذای کمکی را بهتر است حتی الامکان برای یک روز تهیه نمود .

· غذای کمکی اضافه باید در ظرف دربسته تمیز و در جای خنک نگهداری شود.

نکات اساسی در مورد تغذیه تکمیلی کودک :

· بهتر است غذا را از مواد اولیه , مورد قبول ومورد استفاده خانواده ,تهیه نمود .

· در هر وعده , اول شیر مادر وسپس غذای کمکی به شیرخوار داده شود .

· در ابتد ا غلظت غذای کمکی ,کمی غلیظ تر از شیر مادر باشد و به تدریج غلظت آن بیشتر شود .

· از غذاهای ساده شروع و کم کم به غذاهای ترکیبی تبدیل شوند .

· مواد غذایی جدید را به تدریج ,یک به یک و از مقدار بسیار کم به غذای کودک اضافه نمایید .

· به جز زرده تخم مرغ که به اندازه یک نخودشروع می شود بقیه غذاها باید از یک قاشق مربا خوری شروع شوند .

· بعد از شروع هر ماده غذایی به مدت 5 تا 7 روز نباید ماده جدید ی اضافه کرد تا شیر خوار به ماده قبلی عادت کند .

· تنوع در تهیه غذا های کمکی و نحوه اراءه آ ن باید مورد توجه قرار گیرد .

· از زمان شروع تغذیه تکمیلی آب و قطره آهن نیز به کودک داده شود .

نحوه شروع و ادامه غذا ی کمکی

غذای کمکی در پایان 6 ماهگی و با شروع ماه هفتم آغاز میگردد. در هر وعده شیر خوار مثل گذشته , بسته به تقاضای خود ابتدا از شیر مادر بطور کامل تغذیه نموده وسپس در ادامه شیر , غذای کمکی به او خورانده می شود .

بنابر این در هفته اول ماه هفتم که فرنی آرد برنج برای کودک شروع می شود

روز اول :پس از وعده ظهر شیرمادر , یک قاشق مربا خوری

روز دوم : پس از هر وعده ظهر و عصر شیر مادر یک قاشق مربا خوری (جمعا 2 قاشق)

روز سوم :پس از هر وعده ظهر وعصر وشب شیر مادر یک قاشق مربا خوری (جمعا 3 قاشق)

روز چهارم : پس از هر وعده صبح , ظهر ,عصر و شب شیر مادر یک قاشق مربا خوری (جمعا 4 قاشق)

روز پنجم : در هر وعده فوق دو قاشق مربا خوری (جمعا 8 قاشق مربا خوری)

روز ششم و هفتم : در هر وعده فوق 3 قاشق مربا خوری (روزانه 12 قاشق مربا خوری)

فرنی آرد برنج به کودک داده می شود .

در هفته دوم ماه هفتم:

هم زمان با استفاده از فرنی می توان از یک قاشق مربا خوری حریره بادام شروع و به تدریج مفدار آن را اضافه و متناسب با آن از حجم فرنی کم نمود و بطوری که در اواخر هفته دوم کودک بتواند برخی وعده ها را کامل فرنی و برخی وعده ها را کامل حریره بادام بخورد. .

در هفته سوم ماه هفتم

سوپ در برنامه غذایی کودک قرار میگیرد که از گوشت گوسفند یا گوساله یا مرغ یا یک نوع سبزی و آرد برنجتهیه میشود و هر 2 یا 3 روز یک نوع سبزی به سوپ اضافه و جایگزین سبزی های قبل می شود


ادامه این بحث آموزنده , برای مادران بطور مفصل در اینجا می باشد.